Nieuwe EHBO cursus 2018

De EHBO-vereniging Zundert wil het komende winterseizoen 2017-2018 een nieuwe cursus Eerste Hulp organiseren, mits hiervoor voldoende belangstelling bestaat.

De doelgroep voor de ehbo-cursus is iedereen die 16 jaar of ouder is.

Stel iemand in je omgeving heeft zich verwond of iemand verslikt zich in een stukje vlees, dan is het handig om te weten wat je moet doen.
Je hebt vast wel gelezen, dat vaak veel mensen naar de dokter gaan voor een kleine verwonding, die men gemakkelijk zelf had kunnen behandelen. Iets meer weten van verwondingen kan een boel ongerustheid wegnemen en je meer zelfvertrouwen geven om hulp te verlenen.
Als je weet hoe je moet reanimeren en de AED kunt bedienen, kan dat zelfs een leven redden.
De cursus is opgebouwd uit theorielessen, verbandtechniek en hartreanimatie met AED.
De cursus wordt afgesloten met een praktijk examen. Bij een succesvolle afronding ontvang je een EHBO-diploma. Het diploma is erkend door het Oranje Kruis.

Lesavonden

Er zijn zoveel mogelijk vaste lesavonden.
Er wordt les gegeven vanaf 19.30 tot 21.30 uur. In de pauze wordt u een kop koffie of thee aangeboden. De cursus wordt gegeven in het Cultuur Centrum te Zundert. De lessen worden verzorgd door een kaderinstructeur samen met een arts. Tevens zal op nagenoeg alle avonden een lotus aanwezig zijn om de verwondingen uit te beelden zodat je leert hoe die verwondingen het beste behandeld kunnen worden.

Aanvang cursus

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn ontvangen om een nieuwe cursus te starten zal hiervan meer informatie volgen op deze website. Het rooster van de cursus die op dit moment loopt, kun je hier lezen.
De cursusinhoud van de lopende cursus kun je hier lezen.

Informatie / belangstelling

Wist je dat veel zorgverzekeraars de cursus vergoeden. Kijk hier
De cursus start op maandag 8 januari 2018.
Indien je hiervoor belangstelling hebt of informatie zou willen, kun je contact opnemen met het secretariaat van de EHBO-vereniging Zundert:
Mientje de Rooij,
Je kunt natuurlijk altijd onze website raadplegen www.ehbo-zundert.nl

En dan heb je je kennis toegepast in de praktijk

Het kan een ingrijpende ervaring zijn als je iemand hebt geholpen.
Zeker als het een ernstige verwonding is geweest.
Of wanneer het zelfs levensbedreigend was, zoals bij een reanimatie.
Je blijft vaak zelf met allerlei vragen zitten. Lees hier meer .....