Nieuwe cursus Eerste Hulp Aan Kinderen (EHAK)

De EHBO-vereniging Zundert wil in het komende winterseizoen 2018 een nieuwe cursus EHAK (Eerste Hulp Aan Kinderen) organiseren, mits hiervoor voldoende belangstelling bestaat.

De doelgroep EHAK: iedereen die 16 jaar of ouder is, ouders, grootouders, gastouders, verzorgers, begeleiders/sters, leiding en personeel peuterspeelzaal, crèche, bso, kinderopvang.

Jaarlijks zijn er vele kinderen betrokken bij een ongeluk in en om huis:
Een kind glijdt uit op de trap, krijgt heet water over zich heen, verslikt zich, etc, etc.
Kinderen zijn zeer snel en als het dan een keer misgaat is het gemakkelijk om zelf te kunnen behandelen. Iets meer weten van verwondingen kan heel veel ongerustheid wegnemen en meer vertrouwen geven om hulp te verlenen.
De eerste momenten na een ongeval zijn van groot belang om te weten wat je moet doen.
De cursus is opgebouwd uit theorie en praktijk en wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen.
Bij een succesvolle afronding ontvang je een certificaat dat is erkend door het Oranje Kruis dan wel een aantekening op je EHBO-diploma.

Lesavonden

Er wordt les gegeven vanaf 19.00 tot 22.00 uur. In de pauze wordt u een kop koffie of thee aangeboden. De cursus wordt gegeven in het Cultuur Centrum te Zundert. De lessen worden verzorgd door een kaderinstructeur. Tevens zal op nagenoeg alle avonden een lotus aanwezig zijn om de verwondingen uit te beelden zodat je leert hoe die verwondingen het beste behandeld kunnen worden.

Aanvang cursus

De cursus start op dinsdag 6 maart 2018. Het rooster van de cursus dat dan definitief is geworden kun je hier lezen. De cursusinhoud die dan definitief is geworden kun je hier lezen.

Informatie / belangstelling

Wist je dat veel zorgverzekeraars de cursus vergoeden. Kijk hier
Indien je hiervoor belangstelling hebt of informatie zou willen, kun je contact opnemen met het secretariaat van de EHBO-vereniging Zundert:
Mientje de Rooij,
Je kunt natuurlijk altijd onze website raadplegen www.ehbo-zundert.nl

En dan heb je je kennis toegepast in de praktijk

Het kan een ingrijpende ervaring zijn als je iemand hebt geholpen.
Zeker als het een ernstige verwonding is geweest.
Of wanneer het zelfs levensbedreigend was, zoals bij een reanimatie.
Je blijft vaak zelf met allerlei vragen zitten. Lees hier meer .....