Opleidingen

EHBO staat voor Eerste Hulpverlener Bij Ongevallen. Ongevallen gebeuren altijd onverwacht: thuis, op het werk, onderweg, bij de sport, bij werkzaamheden in de   bloemencorsotent, bouw van de carnavalswagen, enz.
Wat is het dan fijn om te weten wat je moet doen, als je iemand bewusteloos op straat ziet liggen of als iemand bij je komt met een snee in de ving er.Veel verwondingen kun je zelf oplossen, maar veel belangrijker is, dat je weet wat je moet doen en daardoor kalm kan blijven om de ander te helpen.

Wij als vereniging willen stimuleren, faciliteren en coördineren van Eerste Hulp voor en door leken in de gemeente Zundert om daarmee gezondheidsschaden te beperken.

Wij verzorgen daarom als vereniging een basiscursus EHBO met diploma, Eerste Hulp aan Kinderen, opleidingen om sportverwondingen te verzorgen en reanimatie lessen. Onze opleiding wordt gegeven door deskundige instructeurs en/of een arts-docent.Lotusslachtoffers geven een realistische tint aan de oefeningen met “echte” wonden.