Ondersteuning bij vaccinaties COVID-19

Op dit moment worden op verschillende locaties in onze regio vaccinaties gezet ter bestrijding van het COVID-19 / coronavirus. GGD West-Brabant doet deze vaccinaties in samenwerking met het Rode Kruis. De GGD heeft onze vereniging benaderd om hierbij te ondersteunen, omdat er veel vrijwilligers nodig zijn om 7 dagen per week beschikbaar te zijn.

We ontvangen hiervoor als EHBO-vereniging een kleine vergoeding. Zelf kun jij als hulpverlener een tegemoetkoming ontvangen in de reiskosten.

Er worden EHBO’ers gezocht voor ondersteuning bij de nazorg van de vaccinatie. Na afloop van de vaccinatie moeten cliënten namelijk een kwartier blijven zitten. Er komen geen mensen met COVID-19 klachten. Er is dus geen gevaar voor hulpverleners.

Wat moet ik doen?
De hulpverlener observeert en monitort de mensen die gevaccineerd zijn en verleent eerste hulp indien nodig. (Er is ook een arts aanwezig die je om hulp kan vragen indien nodig). Als iemand hulp nodig heeft, verwittig je ook meteen de arts. In Breda en Bergen op Zoom gaat dit via een noodknop. In Tilburg is er contact via de portofoon.

Eenmaal per week is er een online bijscholing georganiseerd waar de hulpverlener 1x moet aansluiten om zo de theorie van een aantal competenties op te frissen, zodat je weet wat je kunt verwachten bij een vaccinatie.

Je bent herkenbaar aan kleding van de GGD.

Waar en wanneer?
Op dit moment wordt het vaccineren gedaan op locaties in Breda (Amphia Ziekenhuis, locatie Langendijk), Tilburg en Bergen op Zoom.

Bergen op Zoom 7 dagen 07:30 – 14:30 14:00 – 20:30
Breda (Amphia) 7 dagen 07:30 – 14:30 14:00 – 20:30
Tilburg 7 dagen 08:30 – 13:30 13:00 – 18:00 max

Binnenkort komen daar de locaties in Bosschenhoofd op Breda International Airport (Vliegbasis Seppe), Roosendaal en Breda Breepark bij. Deze interventie zal tot na de zomer duren en alle handjes zijn welkom.

De reiskosten worden vergoed.

Waar moet ik aan voldoen?
Voor de inzet als hulpverlener is een geldig EBHO-diploma nodig. De GGD hanteert de leeftijdsgrens 18 tot met 70 jaar.

Als je geen (geldig) EHBO diploma hebt, kun je worden ingezet als host bij ontvangst.

Hoe kan ik mezelf aanmelden?

Omdat we natuurlijk de evenementen in onze regio heel erg missen, zien we deze vaccinatie-campagne, maar als een ‘soort’ evenement. Daarom kun je je aanmelden bij onze evenementencoördinator Patricia:

Meld je aan:

Vergeet niet om door te geven wat je voorkeursdagen/tijden zijn, zodat dit in de aanvraag kan worden meegenomen. We hopen op een grote inzet, zodat jullie hiermee onze vereniging willen steunen.